Tomatsuppe med kylling, bønner og basilikum
Tomatsuppe med kylling, bønner og basilikum
TOMATSUPPE: Favoritten blant mange, både store og små. Flaks at den er både sunn og rask å lage!
Foto: matprat.no / Mari SvenningsenDETTE TRENGER DU
PERSONERTomatsuppe
SLIK GJØR DU
Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje.
Tilsett tomatpuré, og la det surre i ett minutt. Ha deretter i hermetisk tomat, vann, buljongterning og sukker. Kok opp og la det småkoke i cirka ti minutter.
Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha olje i en varm stekepanne og brun kyllingfiletene i to minutter på hver side.
Etterstek på lav varme under lokk i cirka fire minutter.
Kjør suppen med stavmikser eller i hurtigmikser til den har en jevn og fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll bønner i en sil og la dem renne av seg. Riv kyllingfileter i tynne strimler og vend inn bønner og hakket basilikum.
Øs suppen i dype tallerkener og topp med kyllingfilet, bønner og basilikum. Server med grovt rundstykke.
TOMATSUPPE: Favoritten blant mange, både store og små. Flaks at den er både sunn og rask å lage!
Foto: matprat.no / Mari Svenningsen