Tomatsuppe med kylling, bønner og basilikum Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Tomatsuppe med kylling, bønner og basilikum

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Tomatsuppe med kylling, bønner og basilikum

TOMATSUPPE: Favoritten blant mange, både store og små. Flaks at den er både sunn og rask å lage!

Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Tomatsuppe er en favorittsuppe både blant barn og voksne, og den er i tillegg sunn og rask å lage! Her er en fyldig variant med mør, norsk kylling, sorte bønner og frisk basilikum. Deilig og godt!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Kyllingfilet(120 gram)
2ss
Margarin(til steking)
0.5ts
1boks(er)
Svarte bønner(hermetiske)
1stk
Basilikum(potte)
4stk
Brød(grove rundstykker)

Tomatsuppe

0.5stk
Løk (kepaløk)(grovhakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1ss
Nøytral matolje(til steking)
1boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske)
4dl
1stk
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje.

  2. Tilsett tomatpuré, og la det surre i ett minutt. Ha deretter i hermetisk tomat, vann, buljongterning og sukker. Kok opp og la det småkoke i cirka ti minutter.

  3. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha olje i en varm stekepanne og brun kyllingfiletene i to minutter på hver side.

  4. Etterstek på lav varme under lokk i cirka fire minutter.

  5. Kjør suppen med stavmikser eller i hurtigmikser til den har en jevn og fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

  6. Skyll bønner i en sil og la dem renne av seg. Riv kyllingfileter i tynne strimler og vend inn bønner og hakket basilikum.

  7. Øs suppen i dype tallerkener og topp med kyllingfilet, bønner og basilikum. Server med grovt rundstykke.

TOMATSUPPE: Favoritten blant mange, både store og små. Flaks at den er både sunn og rask å lage!

Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN