Trøffelrisotto Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Trøffelrisotto

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Trøffelrisotto

ITALIENSK: Trøffelrisotto slik gudfaren av italiensk matlaging lager den.

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (22 stemmer)
Trøffelrisottoen til Antonio Carluccio er sinnsykt raus i sin bruk av trøfler, men også hvis man ser bort fra dette, er det en veldig deilig rett, som godt kan lages med sopp, uten trøfler. (Det eneste du bør vokte deg for, er å bruke trøffelolje i stedet for trøfler. Trøffelolje er djevelens verk.) For selve kraften er det best å bruke tørket sopp – helst steinsopp, men gjerne en blanding. Vil du ha noen andre smaker i tillegg (særlig hvis du ikke har trøffel), er det godt med hvit fisk, reker eller restekjøtt.     Antonio foretrekker carnaroliris for risotto. Husk at den tørkede soppen smaker mye mer enn den friske. Har du kun fersk sopp, bruk kyllingkraft også.  Smaker godt med noen robuste urter, for eksempel litt salvie eller rosmarin.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5l
20g
Steinsopp(tørket sopp)
0.5stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
50g
Parmesan(revet)
50g
Smør(i biter)
150g
Steinsopp(eller så mye trøffel du har råd til)

SLIK GJØR DU

  1. Skal du bruke fersk sopp, rens den og stek i panna i litt smør. Ta ut og spar til seinere. Kok opp vann og ha i den tørkede soppen.

  2. Stek løk i olje i en vid gryte eller en dyp stekepanne. Ha i risen og stek i 2-3 minutter, under stadig omrøring. Spe med 5 desiliter varm steinsoppkraft og kok mens du stadig rører. 

  3. Når det begynner å bli tørt i panna, spe med et par desiliter til med kraft. Fortsett slik, stadig rørende, og spe når det begynner å bli tørt til risen er ferdig kokt, det vil si at den fortsatt har litt bitt i seg. Smak til med salt. (Husk at parmesanen også er salt, så du trenger ikke så mye.)

  4. Rør inn parmesan og smør med kraftige bevegelser – målet er en kremet konsistens. Høvle eller riv over trøffel, eller ha på stekt fersk sopp. 

ITALIENSK: Trøffelrisotto slik gudfaren av italiensk matlaging lager den.

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (22 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN