Trøffelrisotto
Trøffelrisotto
ITALIENSK: Trøffelrisotto slik gudfaren av italiensk matlaging lager den.
Foto: Mette Randem
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skal du bruke fersk sopp, rens den og stek i panna i litt smør. Ta ut og spar til seinere. Kok opp vann og ha i den tørkede soppen.
Stek løk i olje i en vid gryte eller en dyp stekepanne. Ha i risen og stek i 2-3 minutter, under stadig omrøring. Spe med 5 desiliter varm steinsoppkraft og kok mens du stadig rører.
Når det begynner å bli tørt i panna, spe med et par desiliter til med kraft. Fortsett slik, stadig rørende, og spe når det begynner å bli tørt til risen er ferdig kokt, det vil si at den fortsatt har litt bitt i seg. Smak til med salt. (Husk at parmesanen også er salt, så du trenger ikke så mye.)
Rør inn parmesan og smør med kraftige bevegelser – målet er en kremet konsistens. Høvle eller riv over trøffel, eller ha på stekt fersk sopp.
ITALIENSK: Trøffelrisotto slik gudfaren av italiensk matlaging lager den.
Foto: Mette Randem