Turburger med svinenakke
Turburger med svinenakke
TURBURGER MED SVINENAKKE: - Dette er ekte kjøtt som er mørt og lett å spise. Spis med hendene som en burger, sier Brimi.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Her lager Brimi alt ferdig på forhånd, og pakker kjøttet inn i pakker av aluminiumsfolie som er fine å varme på turbålet.
Stek svinenakken: Gni den inn med olivenolje, urter, salt og pepper eller en blanding av honning og sennep, salt og pepper. Sett ovnen på 160 grader, og stek til kjernetemperaturen er 72 grader. Bruk et steketermometer. Brimi mener svinekjøtt skal være gjennomstekt. Ta kjøttet ut og la det hvile, da vil temperaturen øke til 76 grader. La gjerne kjøttet hvile til dagen etter.
Skjær løken i skiver og la den surre sammen med smør og sennep til løken er myk.
Høvle tynne skiver fennikel med en ostehøvel.
Del kjøttet i passe store skiver, og legg det dobbelt med sennepsløken og skiver av fennikel inni. Ha på litt salt og pepper, og pakk «burgerne» inn i folie. Nå er de klare til å varmes opp ved bålet. Vil du ha brød til, så server det ved siden av.
TURBURGER MED SVINENAKKE: - Dette er ekte kjøtt som er mørt og lett å spise. Spis med hendene som en burger, sier Brimi.
Foto: Mette Møller