nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min
Ungarsk gulasj med paprika og karve
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min
Ungarsk gulasj med paprika og karve
Gulasj er en fyldig suppegryte som skal smake godt av både paprika og karve. Bruker du karbonade-deig er suppen rask å lage. Den kan med fordel forberedes dagen før og varmes når gjestene kommer. Server suppen med syltede agurker, rømme og gjerne en hjemmelaget potetstappe.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell løk og hvitløk. Del løk og finhakk hvitløken. Stek karbonadedeigen i oljen i omganger til den blir grynete. Tilsett løken den siste gangen og stek sammen med tomatpuré. Tilsett karve, merian og paprikapulver.
Hell på kraft. Kok forsiktig under lokk i ca. 30 minutter eller til kjøttet er mørt.
Del, ta ut kjernene og skjær paprika i terninger. Tilsett paprika etter halve koketiden.
Jevn gryten med maisenna utblandet med vann. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Server gulasjen med potetmos, rømme og salte agurker.