Verdens beste pinnebrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t

Verdens beste pinnebrød

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t

Verdens beste pinnebrød

Å sitte der, kjenne varmen og la minuttene gå mens du venter på maten kan gi feriefølelse på en-to-tre. Foto: Lise von Krogh

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (7 stemmer)
Min bror, Jørgen, skal ha en god del av æren for denne retten. Ikke bare har blikkenslageren laget bålplaten, han laget pinnebrød mangfoldige ganger i speideren. Disse pinnebrødene er inspirert fra hans oppskrift.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
Vann(lunkent)
0.25stk
5dl
2dl
Hvetemel(siktet, eller italiensk pizzamel)
0.5ts
2ss
Olivenolje(kaldpresset)
1pakke(r)
Kyllingfilet(i biter)
1stk
Rødløk(finhakket)
1stk
Hvitløk(finhakket)
1stk
Gulrot(revet)
0.5pakke(r)
0.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjæren ut i vannet. Ha i mel og salt. Elt deigen godt sammen og ha i olivenolje på slutten av eltetiden. La deigen heve til dobbel størrelse.

  2. Varm olje i stekepannen. Ha i rødløk og hvitløk og stek til den er myk. Ha i kyllingbiter og gulrot. Brun kyllingen. Ha i tacokrydder og vann. La det koke opp og kok inn væsken mens du rører. La blandingen avkjøle litt.

  3. Klem flat deigen. Ha på fyllet. Bland godt sammen. La deigen få ligge litt, ca. 10 minutter.

  4. Del deigen i åtte biter. Lag pølser som du tvinner rundt egnede grillspyd.

  5. Tips til variasjon:
    Bytt ut kyllingen med karbonadedeig. Bruk bare speltmel. Ha i paprika i fyllet.

    Ikke bland sammen fyll og deig, men dytt fyllet ned i hullet på de ferdigstekte pinnebrødene á la French hotdogs

    Lag pizza eller pizzasnurrer av samme oppskrift.

    Ha grønne urter i deigen, f.eks. timian og oregano

Å sitte der, kjenne varmen og la minuttene gå mens du venter på maten kan gi feriefølelse på en-to-tre. Foto: Lise von Krogh

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN