Verdens enkleste bløtkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min

Verdens enkleste bløtkake

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min

Verdens enkleste bløtkake

Synes du det er vanskelig å bake et lett og luftig sukkerbrød? Her får du en oppskrift som garanterer en vellykket sukkerbrødbunn og hemmeligheten er å bake med potetmel.

Foto: PER ERVLAND

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (126 stemmer)
Er du en av de som sliter med å bake et vellykket sukkerbrød? Fortvil ikke, for her får du en svært enkel oppskrift som gir en luftig kakebunn.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll og pynt:

2pakke(r)
2pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk egg og sukker til en stiv og luftig eggedosis. Det er viktig å piske nok.

  2. Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Sikt dette i eggedosisen. (Ønsker du å bake en glutenfri kakebunn, kan du bake med bare potetmel).

  3. Sikt melblandingen i eggedosisen og bland forsiktig røren sammen ved hjelp av en slikkepott. Bland sammen med lette begevelser til alt melet er rørt inn.

  4. Del kakebunnen i 2 lag og dynk med f.eks. melk, eple- eller appelsinjuice eller sherry hvis du ønsker det. Fordel pisket krem over kakebunnen og legg på friske bær og fukt. Du kan også fordele sytetøy over kakebunnen. Pynt tilslutt med bær og appelsinfileter, dryss med revet sjokolade og pynt med sitronmelisse. (La gjerne kaken stå kjølig noen timer, for da blir den mer saftig). 

  5. Hell røren i en smurt kakeform, 24 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Ta sukkerbrødet ut og la det avkjøles i formen. Kaken er da hevet og ferdig stekt og kan slippes ned på et underlag uten at den faller sammen!

Synes du det er vanskelig å bake et lett og luftig sukkerbrød? Her får du en oppskrift som garanterer en vellykket sukkerbrødbunn og hemmeligheten er å bake med potetmel.

Foto: PER ERVLAND

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (126 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN