Verdens enkleste bløtkake
Verdens enkleste bløtkake
Synes du det er vanskelig å bake et lett og luftig sukkerbrød? Her får du en oppskrift som garanterer en vellykket sukkerbrødbunn og hemmeligheten er å bake med potetmel.
Foto: PER ERVLANDDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk egg og sukker til en stiv og luftig eggedosis. Det er viktig å piske nok.
Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Sikt dette i eggedosisen. (Ønsker du å bake en glutenfri kakebunn, kan du bake med bare potetmel).
Sikt melblandingen i eggedosisen og bland forsiktig røren sammen ved hjelp av en slikkepott. Bland sammen med lette begevelser til alt melet er rørt inn.
Del kakebunnen i 2 lag og dynk med f.eks. melk, eple- eller appelsinjuice eller sherry hvis du ønsker det. Fordel pisket krem over kakebunnen og legg på friske bær og fukt. Du kan også fordele sytetøy over kakebunnen. Pynt tilslutt med bær og appelsinfileter, dryss med revet sjokolade og pynt med sitronmelisse. (La gjerne kaken stå kjølig noen timer, for da blir den mer saftig).
Hell røren i en smurt kakeform, 24 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Ta sukkerbrødet ut og la det avkjøles i formen. Kaken er da hevet og ferdig stekt og kan slippes ned på et underlag uten at den faller sammen!
Synes du det er vanskelig å bake et lett og luftig sukkerbrød? Her får du en oppskrift som garanterer en vellykket sukkerbrødbunn og hemmeligheten er å bake med potetmel.
Foto: PER ERVLAND