Viestads and med oliven
Viestads and med oliven
And med oliven smaker fantastisk om råvarene er gode.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ta ut anda av kjøleskapet i god tid før du skal tilberede - minst to timer.
Gni med salt og pepper.
Forvarm ovnen til 220 grader. Bruk vanlig over og undervarme, og ha på grillelementet.
Skjær av det ytterste på vingene. Fjern posen med innvoller som ofte følger med.
Brun vingene i en liten gryte sammen med halsen, timian, laurbærblad og sjalottløk.
Kok i kyllingkraft på lav varme i en times tid, eller lengre.
Sil, ta vare på kraften, kast beina.
Gni anda inn med smør, og legg den opp ned i en langpanne sammen med de halve løkbitene og den hele hvitløken.
Stek i ti minutter på hver side.
Først med ryggen opp, så med den ene av sidene opp, så den andre av sidene og til slutt brystet.
Det kan være vanskelig å få den til å ligge riktig, men støtt den opp med løkbitene, og eventuelt ildfaste kopper eller tallerkener.
Ta ut anda (og løk og hvitløk), og sjekk kjernetemperaturen med et steketermometer.
Kjernetemperaturen bør være omtrent 62 grader. Det gir rosa bryst, men litt understekte lår. Vil du ha andren jevnt stekt, skjær av lårene og la steke på en rist i ovnen i 15 minutter til, mens anda hviler.
Anda skal hvile i 15 minutter før du skjærer i den.
Mens du venter på at anda skal hvile ferdig, ha hvitvin og oliven i langpanna, tilbake i ovnen i ti minutters tid.
Bland med kraften, kok opp, la koke inn i noen minutter, og smak til med salt og pepper.
Rør inn litt ekstra smør. Ha oliven og kraft på et fat, legg andre oppå sammen med løk og hvitløk og server.
And med oliven smaker fantastisk om råvarene er gode.
Foto: Mette Randem