nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
3t 15min
Vintersild på glass
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
3t 15min
Vintersild på glass
VINTERSILD: Når du sylter fisk, bruk rikelig med grønnsaker i sylteglassene.
Foto: Mette MøllerVi er mest vant til å fråtse i sild i jula, mens dansker og svensker spiser sild året rundt. Vintersild smaker egentlig like godt om sommeren.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smak om sildefiletene er passe salte. De blir mildere om de får ligge 2-3 timer i kaldt vann eller melk før sylting.
Skjær gulrot og løk i biter, og silda i fine skiver. Kok opp en lake av sukker og hvitvinseddik, og legg i grønnsakene og laurbærblader. La det trekke et par minutter.
Finn fram rene glass, og fordel løk, gulrot og sild lagvis i glasset. Hell over lake til det dekker, legg i laurbærbladene og sett på lokk. Oppbevar kjølig.
VINTERSILD: Når du sylter fisk, bruk rikelig med grønnsaker i sylteglassene.
Foto: Mette Møller