Vintersild på glass Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
3t 15min

Vintersild på glass

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
3t 15min

Vintersild på glass

VINTERSILD: Når du sylter fisk, bruk rikelig med grønnsaker i sylteglassene. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.2 (7 stemmer)
Vi er mest vant til å fråtse i sild i jula, mens dansker og svensker spiser sild året rundt. Vintersild smaker egentlig like godt om sommeren.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5stk
Sild(fileter av kryddersild eller spekesild)
0.5stk
2stk
Gulrot(i tynne skiver)

SLIK GJØR DU

  1. Smak om sildefiletene er passe salte. De blir mildere om de får ligge 2-3 timer i kaldt vann eller melk før sylting.

  2. Skjær gulrot og løk i biter, og silda i fine skiver. Kok opp en lake av sukker og hvitvinseddik, og legg i grønnsakene og laurbærblader. La det trekke et par minutter.

  3. Finn fram rene glass, og fordel løk, gulrot og sild lagvis i glasset. Hell over lake til det dekker, legg i laurbærbladene og sett på lokk. Oppbevar kjølig. 

VINTERSILD: Når du sylter fisk, bruk rikelig med grønnsaker i sylteglassene. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2.2 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN