And med hasselback-rotgrønssaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t

And med hasselback-rotgrønssaker

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t

And med hasselback-rotgrønssaker

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (61 stemmer)
Denne oppskriften redder festmiddagen! Her får du en hel and sammen med masse gode rotfrukter. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.

  2. Vask rotfruktene og del dem i to (pastinakkene deles på langs). Skjær så mange dype snitt i hver av dem som du klarer. Du kan også ha i noen poteter om du frykter det blir for lite.

  3. Kjør krydderne til et grovt blanding i en kjøkkenmaskin. Skjær snitt i brystene og gni kjøttet inn med krydderne. Penslve med olje.

  4. Legg appelsinskivene utover i en stor, ildfast form. Legg anda på toppen. Legg rotfruktene og renset løk og hvitløk rundt, der det er plass.

  5. Kok opp en halv liter vann og trekk te. Hell i formen.

  6. Sett i ovnen. Etter 45 minutter kan du løfte ut formen, og pensle rotfruktene med saftene i formen. Gjør det hver halve time, til rotfruktene er skikkelig møre. (Da kan du ta dem ut, dekke til og holde dem varme - sett dem tilbake i ovnen når andekjøttet skal hvit seg).

  7. Pensle kjøttet på samme måten. Dekk til om det blir for svidd. Det tar omtrent to timer før andekjøttet er mørt (noen ganger litt mer, det skal bare være å rive av kjøttet, da er det mørt nok). La det hvile i ca 20 minutter før du serverer.

  8. Tips: Om du vil ha saus, kjør bakt sjalottløk og hvitløkfedd sammen med fløte og varm opp, samme med litt salt og pepper.

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (61 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN