nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Ansjos- og potetgrateng
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Ansjos- og potetgrateng
En smaksrik grateng med ansjos, poteter og sopp.
DETTE TRENGER DU
PERSONER800g
2boks(er)
Ansjos(à 80 g)
2stk
0.5stk
300g
1ss
Olivenolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
3dl
2stk
3dl
Hvitost (Gulost)(revet)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Vask potetene og del i tynne skiver. Du kan gjerne beholde skallet på. La ansjosene renne av. Skrell og del rødløk i skiver. Skyll purreløken og finsnitt den. Rens sopp og del i biter.
Stek løksortene og sopp myke i olje. Strø på salt og pepper.
Ansjosen er ganske salt, så vær forsiktig med saltet. Rør sammen kaffefløte og egg.
Legg poteter, løk- og soppblandingen, ansjoser og revet ost lagvis i en form ca. 25 x 30 cm. Avslutt med fløteblandingen. Sett formen på nederste rille i varm ovn, stek i ca. 60 minutter.
Server med hakket kokt egg, rødløk og gressløk og gjerne lett brunet, smeltet smør!