nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min
Auberginegratinerte kjøttdeigbiffer i tomatsaus
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min
Auberginegratinerte kjøttdeigbiffer i tomatsaus
Kjøttdeigbiffer er hovedingrediensene i denne gode gratengen med smeltet mozzarella.
DETTE TRENGER DU
PERSONER500g
1dl
1dl
Bladpersille(hakket)
2dl
1klype(r)
1klype(r)
1stk
2ss
Olivenolje(til steking)
1stk
400g
3dl
Parmesan(revet)
SLIK GJØR DU
Riv løken fint og bland med kjøttdeigen, hakket persille og fløte. Krydre med salt og pepper. Form kjøttdeigen til små biffer, og stek dem gyllenbrune i litt rapsolje på middels varme i 2–3 minutter på hver side.
Sett ovnen på 200°. Skjær auberginen i ca. 7 mm tynne skiver og stek dem gyllenbrune
i olje. Skjær mozzarella i skiver. Hell tomatsausen i en ildfast form. Legg kjøttdeigbiffene, aubergineskiver og mozzarella
i formen.Strø parmesanost over og la det stå i ovnen i ca.25 minutter.
Server formen rykende varm med en salat eller pasta.