Brandade med skrei
Brandade med skrei
BRANDADE MED SKREI: Brandade er en smakfull klassiker som vanligvis lages med klippfisk, men som også blir nydelig med skrei. Den er også veldig god som tilbehør til stekt skrei.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok potetene møre i vann, hell av vannet og damp av det siste vannet så potetene blir helt tørre. Mos potetene gjennom en sil eller en potetmoser.
Kok opp melken med timian og hvitløk. Sett ned varmen til lav, legg i fisken og trekk til den flaker seg. Løft fisken opp av melken.
Bland sammen fisken og potetene i en bolle, og rør inn 1 dl av melken før du sper inn olivenoljen. Dette kan du også gjøre med grinda i kjøkkenmaskinen din. Ønsker du en løsere brandade, har du i mer av melken.
Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Dekorer fint med oliven og persille på toppen av brandaden.
BRANDADE MED SKREI: Brandade er en smakfull klassiker som vanligvis lages med klippfisk, men som også blir nydelig med skrei. Den er også veldig god som tilbehør til stekt skrei.
Foto: Mette Møller