Brandade med skrei Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Brandade med skrei

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Brandade med skrei

BRANDADE MED SKREI: Brandade er en smakfull klassiker som vanligvis lages med klippfisk, men som også blir nydelig med skrei. Den er også veldig god som tilbehør til stekt skrei.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.2 (13 stemmer)
Brandade er en smakfull klassiker som vanligvis lages med klippfisk, men som også blir nydelig med skrei. Den er også veldig god som tilbehør til stekt skrei. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Skrei(saltet eller utvannet klippfisk i biter)
1stk
Timian(kvast)
6stk
Mandelpotet(skrelt)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
1klype(r)
Cayennepepper(smak til)
1glass
Oliven(sorte oliven uten stein, delt i to)
Kruspersille(en håndfull, grovhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Kok potetene møre i vann, hell av vannet og damp av det siste vannet så potetene blir helt tørre. Mos potetene gjennom en sil eller en potetmoser.

  2. Kok opp melken med timian og hvitløk. Sett ned varmen til lav, legg i fisken og trekk til den flaker seg. Løft fisken opp av melken.

  3. Bland sammen fisken og potetene i en bolle, og rør inn 1 dl av melken før du sper inn olivenoljen. Dette kan du også gjøre med grinda i kjøkkenmaskinen din. Ønsker du en løsere brandade, har du i mer av melken. 

  4. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Dekorer fint med oliven og persille på toppen av brandaden. 

BRANDADE MED SKREI: Brandade er en smakfull klassiker som vanligvis lages med klippfisk, men som også blir nydelig med skrei. Den er også veldig god som tilbehør til stekt skrei.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.2 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN