Salat med sprø skreitunger Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Salat med sprø skreitunger

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Salat med sprø skreitunger

HAR DET PÅ TUNGA: Salat med skreitunger.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

Ferske skreitunger er skikkelig snaks, og kan nytes på ulike måter. Denne varianten med god salat og sprøtt rugbrød er nydelig. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Smør(til steking)
0.5ss
Brød(rugbrød, tynne skiver)
Majones(eller aioli, kan sløyfes)
10stk
Skrei(tunger)
Karse(friske skudd)

Syltet rødløk

2stk
Rødløk(i båter)
1.5dl
2ss
Sukker (farin)(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Rens torsketungene godt, så du bare har selve tunga igjen, ikke det som er rundt. Dypp dem i mel, salt og pepper, og stek dem i god og varm panne med en liten klatt smør. Stek på begge sider til de er lyst gyllene. 

  2. Riv hjertesalat, eller annen grønn salat, i biter, og bland den sammen med noen ferske skudd, for eksempel av karse. 

  3. Mos rugbrød i grove smuler, og rist det sprøtt i en panne. Eller bruk tynne skiver rugbrød. Vend rugbrødet inn i salaten. 

  4. Bland inn syltet rødløk, og legg på de sprøstekte torsketungene til slutt. Server med en god majones eller aioli, eller drypp over litt god olivenolje og sitronsaft. 

  5. Kok opp vann, eddik og sukker. Smak til så laken er passe sur/søt. Legg i løken, og trekk kjelen til side. La løken ligge og avkjøles i laken. Den bør ligge minst en times tid, men gjerne til dagen etter eller lengre i kjøleskapet. 

HAR DET PÅ TUNGA: Salat med skreitunger.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN