Salat med sprø skreitunger
Salat med sprø skreitunger
HAR DET PÅ TUNGA: Salat med skreitunger.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens torsketungene godt, så du bare har selve tunga igjen, ikke det som er rundt. Dypp dem i mel, salt og pepper, og stek dem i god og varm panne med en liten klatt smør. Stek på begge sider til de er lyst gyllene.
Riv hjertesalat, eller annen grønn salat, i biter, og bland den sammen med noen ferske skudd, for eksempel av karse.
Mos rugbrød i grove smuler, og rist det sprøtt i en panne. Eller bruk tynne skiver rugbrød. Vend rugbrødet inn i salaten.
Bland inn syltet rødløk, og legg på de sprøstekte torsketungene til slutt. Server med en god majones eller aioli, eller drypp over litt god olivenolje og sitronsaft.
Kok opp vann, eddik og sukker. Smak til så laken er passe sur/søt. Legg i løken, og trekk kjelen til side. La løken ligge og avkjøles i laken. Den bør ligge minst en times tid, men gjerne til dagen etter eller lengre i kjøleskapet.
HAR DET PÅ TUNGA: Salat med skreitunger.
Foto: Mette Møller