Brennende kjærlighet med potetmos
Brennende kjærlighet med potetmos
PØLSEDIGG: Brennende kjærlighet.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt soppen og pølsene i biter.
Start med å steke baconet. Når baconet begynner å ta litt lett farge, rører du inn soppen. Tilsett pølsene, og stek det hele godt sammen. Ha så alt over i en bolle.
Stek løken for seg selv. Bruk litt ekstra smør slik at den blir lett karamellisert. Tilsett hvitløken, og deretter miksen av pølse, bacon og sopp.
Smak til med grov sort pepper og eventuelt litt salt. Finkutt den grønne delen av en vårløk og dryss over. Server sammen med potetmos.
Skrell potetene og kok dem i usaltet vann til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe litt. Knus potetene i kjelen og tilsett meierismøret, og rør deretter inn 1 dl fløte. Pisk resten av fløten til krem, og vend kremen inn helt til slutt. Slik får du en luftig og fin potetmos. Smak til med salt.
PØLSEDIGG: Brennende kjærlighet.
Foto: Mette Møller