nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min
Burger med fiken og daddelchutney
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min
Burger med fiken og daddelchutney
BURGER ÅRET RUNDT: Det er ikke bare om sommeren du kan spise burger.
Foto: matprat.no / Mari SvenningsenOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.noVurdering
Lyst på en ordentlig digg juleburger? Test ut burger med medisterdeig, rødkål, rosenkål og fiken- og daddelchutney. Vi lover dans i munnen, musikk mellom ørene og skikkelig julestemning!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag chutney. Kok opp vann, sukker og sitronsaft i en liten kjele. Ha i dadler og reduser væsken til det halve. Ha i fiken og kok videre på svak varme uten lokk i noen minutter.
Del medisterdeig i porsjoner og form til burgere. Krydre med salt og pepper. Stek burgere i en varm stekepanne med margarin til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side. Legg dem over på en tallerken mens du steker kål.
Finsnitt rødkål.
Fres rødkål og rosenkål i stekepanna med smør til det er mørt, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Fordel stekt kål på burgerbrød. Legg på medisterburger og topp med fikenchutney.
BURGER ÅRET RUNDT: Det er ikke bare om sommeren du kan spise burger.
Foto: matprat.no / Mari SvenningsenOppskrift
Matprat
mat@dagbladet.no