Cæsarsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min

Cæsarsalat

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min

Cæsarsalat

Den verdensberømte cæsarsalaten. Lages av den sprø og delikate romanosalaten, med dressing, parmesan og brødkrutonger. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

3.1 (9 stemmer)
Cæsarsalaten er verdensberømt. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini og ikke Julius Cæsar. I dag serveres ofte salaten med stekt kylling eller bacon. Salaten skal helst lages av den sprø og delikate romanosalaten.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5stk
2ss
Smør(til steking av krutongene)

Dressing

1fedd
Hvitløk(finhakket)
3stk
Ansjos(filet, finhakket)
0.5stk
Sitron(saften)
0.25ts
0.25ts
Cayennepepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.

  2. Skjær bagetten i terninger. Stek dem gylne og sprø i litt smør. Tilsett presset hvitløk. Snitt salaten, men la noen
    blader være hele.

  3. Bland salat, dressing, krutonger og tynne skiver parmesanost. Avslutt med litt kvernet sort pepper.

Den verdensberømte cæsarsalaten. Lages av den sprø og delikate romanosalaten, med dressing, parmesan og brødkrutonger. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

3.1 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN