nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min
Cæsarsalat
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
30min
Cæsarsalat
Cæsarsalaten er verdensberømt. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini og ikke Julius Cæsar. I dag serveres ofte salaten med stekt kylling eller bacon. Salaten skal helst lages av den sprø og delikate romanosalaten.
DETTE TRENGER DU
PERSONERDressing
2stk
1ts
1fedd
Hvitløk(finhakket)
3stk
Ansjos(filet, finhakket)
1dl
0.5dl
0.5stk
Sitron(saften)
30g
0.25ts
0.25ts
Cayennepepper(smak til )
SLIK GJØR DU
Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
Skjær bagetten i terninger. Stek dem gylne og sprø i litt smør. Tilsett presset hvitløk. Snitt salaten, men la noen
blader være hele.Bland salat, dressing, krutonger og tynne skiver parmesanost. Avslutt med litt kvernet sort pepper.