Cruditesalat av brokkoli
Cruditesalat av brokkoli
ENKELT: Brokkolisalat med pinjekjerner og granateple.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Finriv sitronskallet i en bolle og bland med sennep og sitronsaft. Spe inn olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
Skjær brokkolistilkene i tynne skiver med en mandolin. Legg de tynne brokkoliskivene i isvann, og la dem ligge i minst 10 minutter.
Kok opp rundt 2 liter vann og ha i 1 ss salt. Smak på vannet om det er passe salt!
Bruk et fint rivjern og riv toppen av brokkolien slik at det blir små couscouslignende perler. Legg brokkolicouscousen i en fin sil, og dypp den i det kokende vannet i 10 sekunder. Skyll med en gang i iskaldt vann.
Kok så brokkolibukettene i det samme vannet i omlag 1 minutt - slik at de beholder «krønsjen».
Gjør så det samme med bønnene. Tørk godt av brokkolistilkskivene og bukettene.
Rett før servering vender du alle brokkolielementene og bønnene sammen med sitronvinaigretten. Strø granateple og pinjekjerner på toppen.
ENKELT: Brokkolisalat med pinjekjerner og granateple.
Foto: Mette Møller