Den originale cæsarsalaten
Den originale cæsarsalaten
KLASSIKER: Trodde du Cæsarsalaten var romersk? Ånei, den er fra Tijuana, født ved en tilfeldighet da restauranten til Caesar Cardini gikk tom for signaturrettene fjerde juli 1924.
Foto: JAN ERIK LUSTIG/TELLUS WORKS ASDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skyll salaten godt i iskaldt vann. La den gjerne ligge litt i isvannet. Legg den deretter i et klede i kjøleskapet for å bli ekstra sprø, helst en times tid.
Lag dressingen i en bolle, helst av tre. Pisk sammen eggeplomme, sennep (Viestad bruker litt mer enn originaloppskriften, og synes å ha lagt merke til at de også gjorde det på Caesars), worcestershiresaus, hvitløk, ansjos, limesaft og to tredeler av parmesanen.
Vend inn oljen litt etter litt mens du hele tiden rører eller pisker.
Smak til med pepper og eventuelt litt Tabasco.
Ta ut salaten av kjøleskapet, tørk godt, enten med kjøkkenpapir, eller med en salatsentrifuge. Fjern de ytterste grønne delene — det skal være mest lys og lysegrønn salat.
Vend salaten i dressingen så det er dressing på alle sider av bladene.
Legg på tallerkener, legg på tørket brød, dryss over resten av parmesanen.
KLASSIKER: Trodde du Cæsarsalaten var romersk? Ånei, den er fra Tijuana, født ved en tilfeldighet da restauranten til Caesar Cardini gikk tom for signaturrettene fjerde juli 1924.
Foto: JAN ERIK LUSTIG/TELLUS WORKS AS