Dumplings gyoza Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Dumplings gyoza

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min

Dumplings gyoza

DEILIG GATEMAT: Dumplings gyoza.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (7 stemmer)
Det mest krevende er kanskje å sette i gang. Når du er så langt, lager du lett rundt 25 dumplings på en halvtime. Det handler aller mest om å få til en god og smaksrik farse. For å pakke inn dumplingene bruker du ferdige gyozaark fra en asiatisk butikk. Dette er en supergod oppskrift som er lett å lykkes med. Du kan bruke både ribbe og kjøttdeig av svin.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Svineribbe(kvernet svineribbe eller kjøttdeig av svin)
4ss
Vann(kaldt)
4ss
Vårløk(hakket)
1ss
Hvitløk(finhakket)
1ss
Ingefær(finhakket)
0.5ss
Sitrongress(finrevet)
1stk
Kinakål(finhakket)
2ts
1pakke(r)
Vann(til liming)

SLIK GJØR DU

  1.  Bland sammen alle ingrediensene til en jevn farse i en bolle.

  2.  Legg på en klatt med farse på hvert gyoza-ark, og brett dem godt sammen. Bruk litt vann for å lime sammen arkene i skjøten.

  3. Ha litt olje i en tykkbunnet panne på middels varme. Legg i gyozaene og putt litt vårløk, chili og strimler av ingefær på toppen. Stek dem mørkt gylne på den ene siden.

  4. Hell så i 1/2 dl vann og sett på lokket. Damp i om lag 4 minutter. Sjekk etter 2 minutter om vannet er fordampet, hell da eventuelt på litt mer vann.

  5.  Legg lokket over panna og snu alt opp ned. La «gyozakaka» gli ned fra lokket og over på et fat.

  6. Topp gyozaene med hakket chili, vårløk og sesamfrø.

DEILIG GATEMAT: Dumplings gyoza.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN