Gyoza
Gyoza
Gyoza er den japanske varianten av den kinesiske klassikeren dumplings, De er sprøstekte og supergode!
Foto: Mette Møller
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen kjøtt, grønnsaker og krydder, og la deigen stå litt så smaken får satt seg skikkelig.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen, smak eventuelt til med litt honning eller sukker og dryss over vårløk.
Legg gyozapapiret flatt utover på benken. Legg en liten kule av fyllet på midten. Stryk litt vann langs kanten på halve papiret. Brett papiret over fyllet og klem sammen.
Stek gyozaene på ganske høy varme i solsikkeolje. De skal bli sprø og gyllenbrune på begge sider.
Ha over dressingen, og pynt gjerne med litt ekstra vårløk og chili. Serveres lun.
TIPS: Vil du brette litt mer avansert, er det lurt å gå på youtube og lære skikkelig der.
Gyoza er den japanske varianten av den kinesiske klassikeren dumplings, De er sprøstekte og supergode!
Foto: Mette Møller