Dumplings med dip
Dumplings med dip
DUMPLINGS: Prøv disse fylte hveteputene med kjøttdeig og en smakfull dip.
Foto: matprat.noDETTE TRENGER DU
PERSONERDumplingsfyll
Til servering
SLIK GJØR DU
Lag dipsaus. Rør sammen hoisin, søt soya, sesamfrø og saft av lime. La sausen stå i kjøleskapet for å trekke smak mens du tilbereder resten.
Gjør klar grønnsaker, salat og koriander til servering.
Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, bambusskudd, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.
Kjør hvetemel og vann raskt sammen i en food-prosessor. Blandingen ser litt klumpete ut, men skal samle seg og kjennes smidig om du klemmer på den. Hell blandingen ut på benken, og klem den sammen til en deig.
Skjær av 1/3 av deigen. Pakk resten av deigen inn i plastfolie slik at den ikke tørker ut. Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen til en 2 mm tykk leiv. Stikk ut små sirkler med en rund utstikker eller et kjøkkenglass, ca. 6-8 cm i diameter. Dekk dem med plast, og kjevle ut resten av deigen i to omganger.
Fyll en og en dumplings. Ha en god teskje fyll i hver dumpling. Bruk litt vann som lim langs kanten på den ene siden. Brett deigen sammen, klem lett og lag 5-6 folder i et mønster langs kanten.
Ha olje i en varm stekepanne. Legg i alle dumlingsene, og brun dem raskt på middels varme til de får en gyllen farge på undersiden. Hell i 1 dl vann, og legg på lokk. Kok dem videre til alt vannet har fordampet, ta av lokket og la dem steke i ytterligere 2 minutter før du tar pannen av platen.
Anrett dumplings med friske grønnsaker, koriander og dipsausen.
DUMPLINGS: Prøv disse fylte hveteputene med kjøttdeig og en smakfull dip.
Foto: matprat.no