Dumplings med dip Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
1t

Dumplings med dip

nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
1t

Dumplings med dip

DUMPLINGS: Prøv disse fylte hveteputene med kjøttdeig og en smakfull dip.

Foto: matprat.no

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (58 stemmer)
Asiatiske dumplings er fylte hvetedeigsputer, og er så vel restaurantmat som typisk gatemat i store deler av Asia. Variasjonene er nærmest uendelige både på smak og utseende. Her har vi valgt å fylle dem med svinekjøttdeig smaksatt med chili, hvitløk, soya og sesam. Oppskriften gir ca. 8 dumplings per porsjon.Tips: For en litt enklere versjon kjøper du ferdig dumplingpapir. Fås i større supermarkeder og i asiatiske dagligvarebutikker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ss
Nøytral matolje(til steking)
1dl

Dumplingsfyll

400g
Kjøttdeig(av svin)
3stk
Vårløk(finsnittet)
1.5stk
Rød chili(finhakket)
2fedd
Hvitløk(revet)
0.5ts
50g
Bambusskudd(finhakkede)

Deig

1.5dl

Dipsaus

2ss
Soyasaus(søt, kecap manis)
1stk
Lime(saften)

Til servering

2stk
Gulrot(i tynne strimler)
4stk
Vårløk(i tynne strimler)
2stk
Hjertesalat(revet i grove biter)
8stk
Koriander(friske stilker)

SLIK GJØR DU

  1. Lag dipsaus. Rør sammen hoisin, søt soya, sesamfrø og saft av lime. La sausen stå i kjøleskapet for å trekke smak mens du tilbereder resten.

  2. Gjør klar grønnsaker, salat og koriander til servering.

  3. Bland sammen kjøttdeig, vårløk, chili, hvitløk, bambusskudd, soyasaus og sesamolje i en bolle. Krydre med salt og pepper.

  4. Kjør hvetemel og vann raskt sammen i en food-prosessor. Blandingen ser litt klumpete ut, men skal samle seg og kjennes smidig om du klemmer på den. Hell blandingen ut på benken, og klem den sammen til en deig.

  5. Skjær av 1/3 av deigen. Pakk resten av deigen inn i plastfolie slik at den ikke tørker ut. Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen til en 2 mm tykk leiv. Stikk ut små sirkler med en rund utstikker eller et kjøkkenglass, ca. 6-8 cm i diameter. Dekk dem med plast, og kjevle ut resten av deigen i to omganger.

  6. Fyll en og en dumplings. Ha en god teskje fyll i hver dumpling. Bruk litt vann som lim langs kanten på den ene siden.  Brett deigen sammen, klem lett og lag 5-6 folder i et mønster langs kanten.

  7. Ha olje i en varm stekepanne. Legg i alle dumlingsene, og brun dem raskt på middels varme til de får en gyllen farge på undersiden. Hell i 1 dl vann, og legg på lokk. Kok dem videre til alt vannet har fordampet, ta av lokket og la dem steke i ytterligere 2 minutter før du tar pannen av platen.

  8. Anrett dumplings med friske grønnsaker, koriander og dipsausen. 

DUMPLINGS: Prøv disse fylte hveteputene med kjøttdeig og en smakfull dip.

Foto: matprat.no

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (58 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN