Elgsteik med enkel saus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Elgsteik med enkel saus

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Elgsteik med enkel saus

SØNDAGSMAT: Elgsteik med god saus

 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

4.5 (2 stemmer)
Brimi er glad i alle typer vilt, og ei real elgsteik er perfekt til søndagsmiddagen. Bruk steketermometer, og elgsteika er lett å lykkes med. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Elgkjøtt(elgsteik, uten bein )
4dl
4stk
Sjalottløk(i biter)
2stk
Gulrot(i biter)
200g
Sellerirot(i biter)
4stk
Timian(tre-fire kvister/stilker)
100g
2dl
Sherry(tørr sherry)

SLIK GJØR DU

  1. Brun steika i smør i panne eller jerngryte. 

  2. Legg grønnsakene i ei langpanne, og sett steika på rist over. 

  3. Kok ut gryta du har brunet kjøttet i med vann. Hell sjyen over i langpanna sammen med rødvin. Strø over salt og pepper, og legg i noen kvister timian. 

  4. Sett steketermometer i kjøttet, og sett det hele i ovnen på 180 grader. Ønsker du lett rosa steik, så ta ut kjøttet ved 62 grader. Temperaturen vil stige litt når kjøttet hviler. Vil du ha kjøttet gjennomstekt, så da ut steika ved 70 grader

  5. Sil sjyen fra langpanna over i ei gryte. Tilsett sherry, og kok inn til omtrent halvparten. Rør inn 100 g smør i biter, og smak til med salt og pepper. Du kan eventuelt tilsette 2 dl fløte istedenfor smør. Server steika med kokte grønnsaker etter smak, og mandelpoteter.

SØNDAGSMAT: Elgsteik med god saus

 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

4.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN