Elgsteik med enkel saus
Elgsteik med enkel saus
SØNDAGSMAT: Elgsteik med god saus
Foto: Mette Møller
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Brun steika i smør i panne eller jerngryte.
Legg grønnsakene i ei langpanne, og sett steika på rist over.
Kok ut gryta du har brunet kjøttet i med vann. Hell sjyen over i langpanna sammen med rødvin. Strø over salt og pepper, og legg i noen kvister timian.
Sett steketermometer i kjøttet, og sett det hele i ovnen på 180 grader. Ønsker du lett rosa steik, så ta ut kjøttet ved 62 grader. Temperaturen vil stige litt når kjøttet hviler. Vil du ha kjøttet gjennomstekt, så da ut steika ved 70 grader
Sil sjyen fra langpanna over i ei gryte. Tilsett sherry, og kok inn til omtrent halvparten. Rør inn 100 g smør i biter, og smak til med salt og pepper. Du kan eventuelt tilsette 2 dl fløte istedenfor smør. Server steika med kokte grønnsaker etter smak, og mandelpoteter.
SØNDAGSMAT: Elgsteik med god saus
Foto: Mette Møller