Fennikelpanne med stekt røye  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Fennikelpanne med stekt røye

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Fennikelpanne med stekt røye

FENNIKKEL:Perfekt tilbehør til all rød fisk. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (57 stemmer)
Her har Brimi brukt fersk røye fra Gålåvatnet, og fisken serverer han i rause stykker sammen med en nydelig panne med fennikel og andre godsaker - perfekt tilbehør til all rød fisk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6stk
Røye(eller ørret)
Smør(til steking av fisken)
3stk
Fennikel(kuttet i biter)
6stk
Sjalottløk(kuttet i biter)
1bunt
Gressløk(finhakket)
2dl
Seterrømme(eller lettrømme)
3stk
Smør(smaksatt med akevitt, til steking av fennikel)

SLIK GJØR DU

  1. Rens fisken og vask fisken. Kutt av hodet og halefinnen, og tørk godt av fisken før du legger den i panna. 

  2. Ha godt med smør i panna, og stek fisken på begge sider på rolig varme. Brimi steker fisken over bålet, men du kan også bruke stekepanne på en rist på grillen. Skal du steke fisk til mange, er det lurt å forsteke den en times tid før gjestene kommer, for så lune den i fennikelpanna før servering. Du kan også lune fisken på ei fjøl under lokk på grillen.  

  3. Ha akevittsmør i ei romslig panne. Akevittsmør lager du selv ved å røre inn og smake til godt smør med litt akevitt. 

  4. Ha fennikel, sjalottløk og gressløk i panna, og la det frese opp. Ha på fløte og rømme, og la det hele putre noen minutter til fennikelen er passe mør. Smak til med salt.  

FENNIKKEL:Perfekt tilbehør til all rød fisk. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.7 (57 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN