Fennikelpanne med stekt røye
Fennikelpanne med stekt røye
FENNIKKEL:Perfekt tilbehør til all rød fisk.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens fisken og vask fisken. Kutt av hodet og halefinnen, og tørk godt av fisken før du legger den i panna.
Ha godt med smør i panna, og stek fisken på begge sider på rolig varme. Brimi steker fisken over bålet, men du kan også bruke stekepanne på en rist på grillen. Skal du steke fisk til mange, er det lurt å forsteke den en times tid før gjestene kommer, for så lune den i fennikelpanna før servering. Du kan også lune fisken på ei fjøl under lokk på grillen.
Ha akevittsmør i ei romslig panne. Akevittsmør lager du selv ved å røre inn og smake til godt smør med litt akevitt.
Ha fennikel, sjalottløk og gressløk i panna, og la det frese opp. Ha på fløte og rømme, og la det hele putre noen minutter til fennikelen er passe mør. Smak til med salt.
FENNIKKEL:Perfekt tilbehør til all rød fisk.
Foto: Mette Møller