Fennikelslaw Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Fennikelslaw

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Fennikelslaw

FENNIKELSLAW: Den er laget med nykål, fennikel, epler og en god chilimajones, og smaker helt nydelig på burgeren.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (5 stemmer)
Denne vrien på coleslaw smaker helt nydelig til burgeren, så fyll på så mye du kan, eller server litt ekstra fennikelslaw ved siden av.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Chilimajones

4dl
Nøytral matolje(gjerne solsikke)
1ts
0.5stk
Sitron(saften)
1stk
Fennikel(i tynne skiver)
1stk
Sommerkål (nykål)(liten, i strimler)
1stk
Eple(grønt)

SLIK GJØR DU

  1. Stek chilien i 1 dl olje i en liten kjele til den er helt myk. Ta av stilken og kjør så chilien sammen med resten av oljen (3 dl) i en blender. Avkjøl. 

  2. Sørg for at alle ingredienser har samme romtemperatur før du starter på majonesen.

  3. Ha eggeplommene, salt, sennep og litt sitronjuice i et lite desilitermål og rør sammen. Sett en stavmikser ned i blandingen.

  4. Hell på chilioljen. Kjør så stavmikseren samtidig som du drar den sakte oppover mot oljen, helt til alt er blandet godt sammen til en tykk majones. Hvis du vil ha den tykkere, kan du ha i mer olje. Med litt vann blir den tynnere. Smak til med eventuelt litt mer salt og sitronjuice.

FENNIKELSLAW: Den er laget med nykål, fennikel, epler og en god chilimajones, og smaker helt nydelig på burgeren.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN