Fennikelslaw
Fennikelslaw
FENNIKELSLAW: Den er laget med nykål, fennikel, epler og en god chilimajones, og smaker helt nydelig på burgeren.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Stek chilien i 1 dl olje i en liten kjele til den er helt myk. Ta av stilken og kjør så chilien sammen med resten av oljen (3 dl) i en blender. Avkjøl.
Sørg for at alle ingredienser har samme romtemperatur før du starter på majonesen.
Ha eggeplommene, salt, sennep og litt sitronjuice i et lite desilitermål og rør sammen. Sett en stavmikser ned i blandingen.
Hell på chilioljen. Kjør så stavmikseren samtidig som du drar den sakte oppover mot oljen, helt til alt er blandet godt sammen til en tykk majones. Hvis du vil ha den tykkere, kan du ha i mer olje. Med litt vann blir den tynnere. Smak til med eventuelt litt mer salt og sitronjuice.
FENNIKELSLAW: Den er laget med nykål, fennikel, epler og en god chilimajones, og smaker helt nydelig på burgeren.
Foto: Mette Møller