Festkylling med chilidressing og maiskolber med urtesmør
Festkylling med chilidressing og maiskolber med urtesmør
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERChilidressing
SLIK GJØR DU
Vask og tørk kyllingfiletene. Strø på salt og pepper. Varm smør i en panne, og stek kyllingen på begge sider. Legg kyllingen over i en smurt ildfast form, og stek videre midt i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, 20–30 minutter. Kontroller at fileten er gjennomstekt. Ta kyllingen ut, og la den hvile i ca. 10 minutter.
Skjær kyllingen i skiver og legg utover fatet.
Kjern ut og finhakk chilifrukten. Skrell og finhakk hvitløkbåtene. Riv sitronskallet, og press ut saften. Bland med resten av ingrediensene, og fordel blandingen over kyllingen.
Pynt fatet med tomater som er delt i to, lettkokte sukkererter og kryddergrønt.
Server kyllingen med potetbåter og stekte maiskolber med urtesmør.
Varm opp olje i en stekepanne. Stek maiskolbene til de blir gylne, i ca. 5 minutter.
Pisk smøret mykt.
Kjern ut og finhakk chili, og bland i smøret sammen med urter og krydder.
Rull smøret ut til en pølse og pakk inn i matpapir. Legg rullen i kjøleskapet for å stivne. Server smøret i tykke skiver.
Du kan kjøpe ferdig kokte maiskolber som du varmer i kokende vann eller på grillen. Vil du koke dem selv, så ta bort bladene rundt kolben, og kok i usaltet vann i ca. 7 minutter.