nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min
Fin laksesuppe
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min
Fin laksesuppe
Server suppen i små porsjoner som en forrett.
DETTE TRENGER DU
PERSONER300g
Laks(filet, uten skinn)
2stk
1ss
5dl
2dl
Hvitvin(tørr)
3dl
Crème fraîche(lett)
2ss
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
8stk
Sjøkreps(krepsehale)
2stk
SLIK GJØR DU
Vask og tørk fisken. Skjær fisken i pene terninger og legg til side.
Rens og finhakk sjalottløk og stek løken myk og blank i smør. Hell på fiskekraft og vin og la væsken koke inn til 5 dl.
Hell i fløten, legg i laksen og la suppen trekke i ca. 5 minutter.
Smak til med sherry, salt, pepper og kajennepepper.
Varm krepsehalene forsiktig i suppen og tilsett finsnittet vårløk.