Fiskeboller med karrisaus, gulrot og bacon
Fiskeboller med karrisaus, gulrot og bacon
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær fersk og kjøleskapskald fiskefilet i grove biter, og kjør den i kjøkkenmaskin til en smidig fiskedeig.
Pisk egget lett sammen, og rør det inn. Bland inn mel, salt og pepper og sitronsaft.
Tilsett melk eller fløte, eller litt av begge deler, litt og litt av gangen. Pass på at melk og farse har samme temperatur før du blander. All væske må være skikkelig innkjørt før ny blir tilsatt.
Form små fiskeboller av farsen. Bruk ei spiseskje. Dypp skjea i vann med jevne mellomrom slik at bollene slipper.
Varm opp melka til om lag 80 grader, og trekk bollene i melka i rundt fem minutter.
Ta ut bollene, men behold melka til sausen.
Start med sausen. Smelt 50 gram smør i en kjele, og ha i karripulveret. Fres forsiktig i 2-3 minutter. Ha i mel og rør godt sammen. Spe med kokende melk, litt og litt av gangen. Smak til med salt og pepper.
Server de nylagde fiskebollene med kokte gulrøtter og sprøstekt bacon.