Fiskeform med laks og asparges Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Fiskeform med laks og asparges

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Fiskeform med laks og asparges

Laks i form med asparges, servert med potetmos. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.6 (3 stemmer)
Fersk løk, asparges og hvitvinssaus setter deilig smak på denne formen med laks.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Laks(filet)
400g
Reker(med skall)
1bunt
2stk

Potetmos

600g
Potet(melne)
1klype(r)
1klype(r)

Saus

2ss
Løk(finhakket)
1stk
Fiskebuljong(terning)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell potetene og skjær i biter. Kok dem myke i lett saltet vann. Mos potetene. Bland i olje og eggeplomme, og pisk mosen glatt. Krydre med salt og pepper og sprøyt eller fordel mosen ut langs kanten i en smurt ildfast form. Sett ovnen på 225°.

  2. Lag sausen. Kok finhakket løk, vin, fløte og buljongterning til en litt tykk saus i ca. 10 minutter.

  3. Rens rekene, hakk dillen grovt, og skjær løken i båter. Brekk av nederste delen på aspargesen. Del ev. større asparges i mindre biter.

  4. Fordel laks, reker, dill, løk og asparges i formen. Hell sausen over, og stek formen på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.

  5. Server formen med en ½ sitron, og la gjerne snittflaten steke litt i pannen.

Laks i form med asparges, servert med potetmos. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.6 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN