
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Fiskeform med laks og asparges
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Fiskeform med laks og asparges
Fersk løk, asparges og hvitvinssaus setter deilig smak på denne formen med laks.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell potetene og skjær i biter. Kok dem myke i lett saltet vann. Mos potetene. Bland i olje og eggeplomme, og pisk mosen glatt. Krydre med salt og pepper og sprøyt eller fordel mosen ut langs kanten i en smurt ildfast form. Sett ovnen på 225°.
Lag sausen. Kok finhakket løk, vin, fløte og buljongterning til en litt tykk saus i ca. 10 minutter.
Rens rekene, hakk dillen grovt, og skjær løken i båter. Brekk av nederste delen på aspargesen. Del ev. større asparges i mindre biter.
Fordel laks, reker, dill, løk og asparges i formen. Hell sausen over, og stek formen på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
Server formen med en ½ sitron, og la gjerne snittflaten steke litt i pannen.