Fredagsgod rekepai
Fredagsgod rekepai
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen mel og smør i en food processor. Tilsett vann, og bland deigen raskt sammen. Pakk deigen inn i plast, og la den hvile i ca. 30 minutter.
Trykk eller kjevle deigen ut i en smurt paiform, ca. 24 cm i diameter. Prikk deigen med en gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter ved 225˚.
Vask og skjær purre i tynne ringer. Del paprika i to, ta ut frø og hinner og skjær i terninger. Stek løk og paprika blank og myk i smør uten at det tar farge. Tilsett tomatpuré i stekepannen, og la alt bli varmt.
Skrell reker og spar ca. 1 dl til pynt. Bland reker og grønnsakene. Fordel blandingen i det forstekte paiskallet.
Pisk sammen egg, kremfløte og revet ost. Krydre med salt, pepper og dill. Hell eggeblandingen over fyllet, og pass på at fyllet fordeler seg i hele paien.
Stek paien på nederste rille i ovnen i 30–35 minutter. Den skal stivne helt og få en gyllenbrun overflate.
Pynt paien med reker, dillkvister og tynne skiver sitron.