Fritert soft shell crab med avokadokrem og steambuns
Fritert soft shell crab med avokadokrem og steambuns
DETTE TRENGER DU
PERSONERSteambuns (cirka 30 stykk)
SLIK GJØR DU
Tin krabbene og del dem i to midt på. Skyll ut det gulaktige på de halve krabbene. Tørk dem lett, og vend dem i maisenna.
Friter krabbene på 190 grader i rundt 4 minutter. Det bruser veldig når du har dem nedi oljen, og når det nesten ikke bruser lenger, er de ferdige. Da er væska fordampet og krabbene er crispy på utsiden. De skal helst serveres rett etter fritering mens de fortsatt er crispy og gode.
Løft ut krabbene og legg dem på et kjøkkenpapir. Dryss med salt, og eventuelt litt chilipulver.
Kjør sammen avokado, lime og salt til en glatt og fin krem.
Steambuns skal dampes lett i ovnen før servering. Legg så på avokadokrem, friterte krabber, en crispy salat med finsnittet kål, rødløk, fennikel, chili og ingefær blandet med salt og litt sitronsaft, og topp med mango kuttet i fine strimler.
Bland alt i en kjøkkenmaskin og kjør i 10 min. Hev til dobbel størrelse.
Rull ut til små boller på rundt 30 gram. Hev til dobbel størrelse under plastfolie.
Kjevle ut bollene til små ovale pizzabunner. Bruk gjerne litt olje på benken så de ikke klistrer seg fast. Pensle den ene halvdelen med med et tynt lag olje, og brett den andre delen over.
Legg de foldede emnene over på bakepapir, pass på at det er litt mellomrom mellom dem. Heves i en time og dampes så på rist, fremdeles liggende på bakepapiret, i fire minutter. Avkjøl og oppbevar i fryseren. Steambuns kan gjerne varmes litt opp før de skal serveres, dampes eller flippes raskt på grillen.