Fylt brød med smak fra Middelhavet
Fylt brød med smak fra Middelhavet
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
SLIK GJØR DU
Smuldre gjær i en bolle, og løs den opp i vann, olivenolje, honning og salt. Tilsett begge meltypene, og arbeid til en deig. La deigen heve i bakebollen tildekket i ca. 45 minutter.
Trykk deigen ut til et rektangel ca. 1 cm tykk. Kjevle ikke, for da går luften ut.
Skjær mozzarella i tynne skiver. Ta bort kantene av geitosten. Skjær salami i terninger. Del tomater i to, legg mozzarella, smuldret geitost, tomater, oliven og grovhakket rosmarin over deigen. Rull sammen til en rull, og dryss mel på brødet.
Legg brødet på bakepapir på stekeplate, og la heve under et håndkle i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 250°. Sett platen midt i oven, og senk varmen til 200°. Stek brødet i 20–25 minutter.
La brødet avkjøles på rist under et håndkle. Brødet er best når det er nystekt og er ikke egnet for frysing.