Gjedde med ertepuré
Gjedde med ertepuré
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Renskjær fileten for skinn og bein ved hjelp av kniv og fingre. Del fileten i 4 serveringsstykker.
Stek fisken i middels varm panne i olje og smør, ca. 3–4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på fileten.
Krydre med salt og pepper samt noen dråper sitron.
Kok opp vann og legg i ertene. Gi ertene et oppkok i ca. 2 minutter til de er varme inni.
Kjør ertene sammen med smøret og noe av kokevannet i en food prosessor til en glatt puré.
Smak til med salt og pepper.
Smelt smøret og ha i melet.
Spe med melken under omrøring og kok sausen i ca. 5 minutter under stadig omrøring.
Smak til med sennep, salt og pepper.
Del flesket i små terninger og stek det i en tørr panne på middels svak varme til fettet har smeltet og kjøttet er godt stekt.
Server fisken med ertepuré, saus, stekt flesk og kokte poteter.