Grønn potetstappe
Grønn potetstappe
Hjemmelaget potetstappe er noe alle liker og med noen grønne erter og vårløk i stappa får du en smakfull og fargerik variant som er knallgodt følge til grillpølsene.
Foto: PER ERVLANDDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell poteter og del i biter. Rens hvitløken og hakk i biter. Kok potet og hvitløk i lett saltet vann til potetene blir myke.
Vask vårløken og skjær i ringer. Tilsett vårløk og erter når det er 5 minutter igjen av koketiden. Hell av kokevannet og ta vare på noe av det.
Tilsett melk eller fløte og mos poteter og grønnsaker til en grov eller fin stappe. Stappen blir jevnere grønn hvis du bruker en stavmikser.
Smak stappen til med salt, pepper og smør. Spe evnt med litt av kokevannet.
Obs!
Bruker du en stavmikser må du ikke kjøre den for lenge når du moser potetene, for da kan potetstappen bli steig.
Hjemmelaget potetstappe er noe alle liker og med noen grønne erter og vårløk i stappa får du en smakfull og fargerik variant som er knallgodt følge til grillpølsene.
Foto: PER ERVLAND