Helstekt svinefilet med poteter og tomater Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Helstekt svinefilet med poteter og tomater

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Helstekt svinefilet med poteter og tomater

Middag med helstekt svinefilet, potet og kremet sennepssaus. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (29 stemmer)
Helstekt svinefilet, gode poteter og en kremet saus i samme form blir en herlig middag med gode smaker!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Smør(til steking)
2stk
Løk(gule)
800g

Saus

0.5dl
1ss
Estragon(finhakket)
2ss
Basilikum(hakket)

Servering

1pakke(r)
1bunt

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 225°. Renskjær fileten for hinner, tørk den godt og krydre med salt og pepper. Varm sør i en panne som tåler ovnsvarme og stek fileten rundt det hele til den får fin farge.

  2. Skjær løken i båter. Legg poteter, tomater og løk ved siden av fileten i formen. Drypp olivenolje over grønnsakene og strø litt sukker over.

  3. Kok opp alle ingrediensene til sausen og hell den i formen. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter til potetene er myke.

  4. Skjær opp fileten og server med grønnsakene og sausen.

  5. En salat og noen reddiker er godt til.

Middag med helstekt svinefilet, potet og kremet sennepssaus. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (29 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN