nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Helstekt svinefilet med poteter og tomater
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Helstekt svinefilet med poteter og tomater
Helstekt svinefilet, gode poteter og en kremet saus i samme form blir en herlig middag med gode smaker!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 225°. Renskjær fileten for hinner, tørk den godt og krydre med salt og pepper. Varm sør i en panne som tåler ovnsvarme og stek fileten rundt det hele til den får fin farge.
Skjær løken i båter. Legg poteter, tomater og løk ved siden av fileten i formen. Drypp olivenolje over grønnsakene og strø litt sukker over.
Kok opp alle ingrediensene til sausen og hell den i formen. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter til potetene er myke.
Skjær opp fileten og server med grønnsakene og sausen.
En salat og noen reddiker er godt til.