Hjemmelaget ketchup Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Hjemmelaget ketchup

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 15min

Hjemmelaget ketchup

HJEMMELAGET KETCHUP: Dette både ser veldig delikat ut og lukter deilig mens gryta koker. Hell på rene glass og ha på tett lokk, så holder ketchupen seg fint to til tre uker i kjøleskapet.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (25 stemmer)
Ketchup blir både sunt og godt når man lager den selv. Dette både ser delikat ut og lukter helt nydelig mens gryta koker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp alle ingrediensene, unntatt maisenna, og la alt stå og putre i en times tid. 

  2. Ta ut laurbærbladet og stjerneanisen, og kjør resten opp i en blender til en glatt blanding. Hell, og eventuelt sil det, tilbake i gryta. Rør ut maisenna med litt vann, og jevn ketchupen. 

  3. Smak til med litt mer salt eller sukker, og hell den ferdige ketchupen over på rene glass. Sett på tett lokk, og ketchupen holder seg to til tre uker i kjøleskap.

HJEMMELAGET KETCHUP: Dette både ser veldig delikat ut og lukter deilig mens gryta koker. Hell på rene glass og ha på tett lokk, så holder ketchupen seg fint to til tre uker i kjøleskapet.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (25 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN