nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
20min
Hollandaise til entrecôte
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
20min
Hollandaise til entrecôte
Bruker du en god kjele med glatt og litt tykk bunn, går det fint å lage en deilig saus på grillen. Bare vær konsentrert og pass på at det ikke blir for varmt!
DETTE TRENGER DU
PERSONER2stk
6ss
Hvitvin(3 deler)
2ss
Hvitvinseddik(1 del)
5stk
Hele pepperkorn(sort)
0.5stk
3kvist
250g
Smør(klaret)
1klype(r)
1ts
SLIK GJØR DU
Lag først en reduksjon av hvitvin, hvitvinseddik, pepper, sjalottløk og eventuelt noen stilker av persille eller andre urter. Kok blandingen til 1/4 mengde, og sil av.
Pisk sammen reduksjonen og eggeplommene i en kjele på lav varme. Pisk til det begynner å tykne, men ikke stivner. Pass på varmen, den skal være rundt 60 grader. Ikke mer!
Pisk inn litt og litt klaret smør. Smøret skal ha omtrent samme temperatur som eggeblandingen. Pisk til du får en fin og glatt saus. Sprekker den, kan du begynne på nytt med en ny eggeplomme, og piske inn det som er sprukket.
Smak sausen til med salt og sitronsaft, og eventuelt litt friske urter.