Hønsefrikasse
Hønsefrikasse
Oppskrift på hønsefrikasse på Hurtigruten.
Foto: Hurtigtruten / Eirik LarsenDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg den frosne høna i en stor kjele – dekk med vann – kok opp og «skum» kraften
La høna småkoke til kjøttet slipper skroget, ca 2 – 2,5 timer.
Ta ut høna og kok kraften ned til det halve.
Kutt alle grønnsakene i biter, sil over kraften, kok grønnsakene møre.
Ta /plukk hønsekjøttet fra skroget og del opp i like biter som grønnsakene.
Smelt smøret i en kjele, ha i melet og spe med kraften & grønnsakene til ønsket tykkelse.
Tilsett fløte og hønsekjøttet, kok opp igjen.
Smak til med salt og pepper og ha i finsnittet flatpersille og dill.
TIPS 1:
Smak gjerne til med litt sitronsaft for å få litt syrlighet
TIPS 2:
Bruk en pose frosne erter som ekstra grønnsaker - det er sunt, godt, raskt og enkelt.
Oppskrift på hønsefrikasse på Hurtigruten.
Foto: Hurtigtruten / Eirik Larsen