nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Hummus med grilla paprika
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Hummus med grilla paprika
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
Grille en hel kylling? Joda, det tar kanskje litt tid. Men, så blir det jammen meg godt også! Dersom man fyrer opp grillen slik man pleier, blir ikke dette vellykka. Nei. Du må bare legge grillkull på den ene halvdelen (eller bare fyre opp noen av brennerne på grillen).
Du må også belage deg på å snu kyllingen noen ganger underveis - og dessuten jevnlig pensle marinaden på kjøttet. Pass på å ha langt grillredskap, så blir dette en hyggelig jobb i sola.
Når du har kyllingen under kontroll kan du for eksempel lage litt hummus med grilla paprika.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
*Tahini kan lages ved å kjøre sesamfrø i en kjøkkenmaskin helt til den blir oljete.
Kjør sammen kikerter, sesampaste, hvitløk, olje og kuminfrø til en jevn masse. Smak til med salt og sitron.
Fjerne frø og stilk fra paprikaene og grill dem til de får god farge. Spis paprikabitene og bruk hummusen som dipp. (Serveres gjerne sammen med kylling).
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.no