Hvitløksbrød
Hvitløksbrød
GUILTY PLEASURE: Så enkelt, så godt - og perfekt tilbehør til grillmat, salat, eller for seg selv, når du vil kose deg.
Foto: Brent Hofacker / Shutterstock / NTB scanpixDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret på lav til medium varme.
Finhakk hvitløk og persille, og ha dette i smøret sammen med olivenoljen. Rør godt rundt før du tar det av varmen.
Ha i litt nykvernet pepper, og eventuelt litt salt. Er osten du har valgt veldig salt, kan du fint droppe saltet.Sett brødet i en form, eller på en bakeplate. Vi anbefaler å ha bakepapir under, eventuelt pakke inn nederste del i aluminiumsfolie, for dette blir fort sølete!
Bruk en pensel eller skje for å få hvitløksblandingen godt inn i alle brødets kriker og kroker.
Fordel den revne osten også i sprekkene, og spar gjerne ørlite til tpppen.Sett stekeovnen på 175 grader (vanlig) eller 150 grader (varmluft).
Stek i ovn i 15-20 minutter, til brødet er fint, gyllent og osten på toppen er sprø.
Først gjør du klar brødet, og skjærer grove skiver, på kryss og tvers. Gjerne på skrått, som på bildet.
Brødet skal ikke skjæres helt igjennom, la det være igjen et par centimeter nederst.
Synes du dette er vanskelig, kan du jukse litt ved å legge en tresleiv på begge sider av brødet, så det stopper kniven om du blir litt for ivrig.De aller fleste typer halvfaste oster egner seg godt, men vi vil ikke anbefale å bruke lettost, for vi liker ikke konsistensen den får når den blir varmet opp.
GUILTY PLEASURE: Så enkelt, så godt - og perfekt tilbehør til grillmat, salat, eller for seg selv, når du vil kose deg.
Foto: Brent Hofacker / Shutterstock / NTB scanpix