Jamie Olivers prawn linguine Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Jamie Olivers prawn linguine

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Jamie Olivers prawn linguine

Prawn linguine er den ubestridte besteselgeren på Jamie's Italian i alle restaurantene, i alle land. Foto: Morten Eik

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (76 stemmer)
Jamie Oliver har justert oppskriften for hjemmebruk, slik at det skal være litt mer overkommelig å lage selv NB! Jamie Olivers timing er tilpasset å lage mat på gass. Har du induksjonskomfyr vil dette gå omtrent likt, har du en vanlig keramisk koketopp bør du beregne litt mer tid på at vann og gryter skal varmes opp.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
1stk
4stk
Ansjos(fileter)
1ss
Hvitvin(tørr Riesling)
1boks(er)
Tomat(hakket)
2stk
Rød chili(ferske)
0.5stk
1stk
1ss
Olivenolje(ekstra virgin)

SLIK GJØR DU

 1. Skrell rekene, og ta vare på hodene og alt skallet. Skjær en kniv langs ryggen og dra ut den svarte strengen. Fire av rekene vil du beholde, og disse skjærer du også halvveis igjennom fra motsatt side, slik at de ser ut som små sommerfugler. Kutt resten av rekene i små biter, slik at den søte smaken av dem gjennomsyrer hele retten.

 2. Ha safran i en liten bolle sammen med en dæsj kokende vann

 3. Ha rekeskallet og -hodene i en stor gryte på middels varme sammen med en klunk olivenolje, og la det steke mens du skreller og finhakker løken. Ha løken i pannen og stek til løken begynner å mykne. Rør rundt et par ganger.

 4. Ha i safranen, samt vannet den har bløtgjort seg i og ansjosene. Skru opp varmen, tilsett vin og kok den ut, før du har i tomatene. Bruk den tomme tomatboksen som målebeger, og ha i en boks vann i gryta, samt en klype salt og pepper.

 5. La det koke opp, så koke i tolv minutter. Kjøl ned tomatsausen, kjør den i små porsjoner i en blender til det er glatt, og sil gjennom en grov sil. Smak til med salt og pepper.

 6. Kok opp en stor gryte med saltet vann til pastaen.

 7. Skrell og skjær hvitløk og chili i tynne skiver og del cherrytomatene i fire. Rens fenikkelen og skjær den i tynne skiver, gjerne med en mandolin om du har (bruk beskyttelsen!).

 8. Har du laget fersk pasta, er dette et bra tidspunkt å skjære pastaarkene til linguine.

 9. Nå er det på tide å konsentrere seg. God pasta handler om timing og selvtillit. Sausen tar fire minutter å lage, så bruker du tørket pasta har du den i kokevannet fire minutter før du begynner på sausen. Bruker du fersk pasta, venter du til du er halvveis i sausen før du har den i vannet - jeg vil ikke at du skal koke hverken rekene eller pastaen for mye.

 10. Sett en stor gryte på høy varme og, med én gang det er varmt, ha i en god klunk olivenolje, etterfulgt av hvitløk og chili. Etter 30 sekunder har du i de hele rekene, og så etter seks sekunder har du i de hakkete rekene, cherrytomatene og fennikel, og rører godt om.

 11. Ha over sausen og la det koke opp. Når det begynner å småkoke skal pastaen være ferdigkokt. Hell av vannet og ha pastaen i gryta med sausen. Rør godt rundt, sjekk at det er godt nok saltet og pepret, og fordel i fire boller. Ha en god klype ruccola på toppen av hver porsjon, skvis over litt sitron og ringle over oljenolje.

 12. Servér, spis og vær stolt!

Prawn linguine er den ubestridte besteselgeren på Jamie's Italian i alle restaurantene, i alle land. Foto: Morten Eik

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (76 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN