nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
30min
Japansk fiskesuppe med omelett
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
30min
Japansk fiskesuppe med omelett
Japanske supper er nesten alltid basert på klar kraft med grønnsaker og fisk eller kjøtt i. Lett, men likevel mettende. Her er vår versjon av en slik suppe.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1l
Fiskekraft(vann + terning/fond)
6stk
Shiitakesopp(eller østerssopp)
1stk
400g
Torsk(fileter uten skinn og bein)
2ts
0.5stk
Sitron(revet skall)
10stk
Spinat(blader)
SLIK GJØR DU
Start med omeletten. Visp sammen egg, vann og salt. Varm en skje olje i stekepannen og hell omelettrøren i. La den stivne på middels varme. Rull omeletten sammen og skjær den i tynne ringer.
Kok opp fiskekraften. Rensk og skjær soppen i tynne skiver. Rensk gulroten og skjær den itynne strimler. Kok sopp og gulrot
i kraften.
Skjær fisken i små porsjonsstykker, vend dem i maisenna og rist av overflødig mel. Legg dem i kraften sammen med soyasaus og sitronskall og la suppen trekke til fisken er så vidt gjennomkokt.
Rensk spinaten for grove stilker. Legg spinaten i suppen det siste minuttet. Smak om det trengs mer salt.
Fordel suppen i varme tallerkener og legg på omelett. Server ekstra omelett ved siden av.