Jordbærostekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5t 20min

Jordbærostekake

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5t 20min

Jordbærostekake

Ostekake + jordbær? Det blir ikke bedre! Lekker jordbærostekake med fyll av kremost, kremfløte og moste jordbær. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.1 (29 stemmer)
Fantastisk god ostekake som skal fryses, og så pyntes med gelé like før servering

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
200g
Småkaker(sjokoladecookies)
100g
Digestive(kjeks)

Fyll

3skiver
Gelatin(3 plater)
250g
Kremost(myk)
150g
Kesam(vanilje)
1stk
Lime(revet skall)
2.5dl
Jordbær(moste)

Pynt

200g
Gelé(rød )

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Smuldre cookies og kjeks. Rør smulene med smøret og trykk dette ut i en form, 24 cm i diameter. Sett den i kjøleskapet.

  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Pisk fløten til krem. Pisk kremost, kesam, sukker, vanilje og limeskall til det blir glatt.

  3. Klem gelatinplatene lett. Smelt dem på svak varme. Bland litt av de moste bærene med gelatinen. Bland dette med resten av bærene. Vend kremen i ostekremen sammen med de mosede jordbærene.

  4. Hell røren i formen. La den stå i fryseren i minst 5 timer. Ta fram ostekaken, 30–40 minutter før servering. La den være i formen.

  5. Smelt den ferdige geleen på svak varme i mikroovnen eller i kjele. La den avkjøles litt. Hell så geleen over kaken og la den stivne. Løsne kaken ut av formen og legg på serveringsfat. Pynt med jordbær og server.

Ostekake + jordbær? Det blir ikke bedre! Lekker jordbærostekake med fyll av kremost, kremfløte og moste jordbær. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.1 (29 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN