Jordbærostekake
Jordbærostekake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret. Smuldre cookies og kjeks. Rør smulene med smøret og trykk dette ut i en form, 24 cm i diameter. Sett den i kjøleskapet.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Pisk fløten til krem. Pisk kremost, kesam, sukker, vanilje og limeskall til det blir glatt.
Klem gelatinplatene lett. Smelt dem på svak varme. Bland litt av de moste bærene med gelatinen. Bland dette med resten av bærene. Vend kremen i ostekremen sammen med de mosede jordbærene.
Hell røren i formen. La den stå i fryseren i minst 5 timer. Ta fram ostekaken, 30–40 minutter før servering. La den være i formen.
Smelt den ferdige geleen på svak varme i mikroovnen eller i kjele. La den avkjøles litt. Hell så geleen over kaken og la den stivne. Løsne kaken ut av formen og legg på serveringsfat. Pynt med jordbær og server.