Juleskinke med rødkålsalat og hjemmelaget sennep
Juleskinke med rødkålsalat og hjemmelaget sennep
DETTE TRENGER DU
PERSONERHjemmelaget sennep
SLIK GJØR DU
Pakk skinken i aluminiumsfolie og stikk et steketermometer midt i kjøttet.
Bak skinken i ovnen ved 150º i ca. 1 time pr. kg stek, til kjernetemperaturen er ca. 77º.
Skjær evt. svoren av den ferdigstekte skinken. Rør sammen sennep, sirup eller honning og egg og smør på oversiden av skinken. Dryss over malt, tørket brød.
Stek skinken i ovnen ved 225º i ca. 15 minutter til skorpen er gyllen og sprø. La skinken hvile litt før den skjæres i skiver.
Lag sennepen. Bland ingrediensene unntatt salt og pepper i en kjele.
Varm forsiktig på svak varme under stadig omrøring. Sett kjelen kaldt. Rør om til den er avkjølt.
Smak sennepen til med salt og pepper og sett den kjølig.
Finsnitt rødkålen og bland med biter av ananas og grovhakkede valnøtter. Hell på saften fra ananasboksen som dressing.
Server skinken med rødkålsalaten og hjemmelaget sennep.