Juleskinke med rødkålsalat og hjemmelaget sennep Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 15min
totalt
2t

Juleskinke med rødkålsalat og hjemmelaget sennep

nivå
Lett
aktiv
1t 15min
totalt
2t

Juleskinke med rødkålsalat og hjemmelaget sennep

Saftig og smakfullt, perfekt for julelunjsen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.4 (5 stemmer)
Juleskinke kan du kjøpe hel eller i biter, og med eller uten ben. Du kan også kjøpe ferdig kokt juleskinke.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Skinke(Rå skinke uten bein, surret i nett. )

Glassering

3ss
Sennep(fransk sennep)
1ss
Lys sirup(eller honning)
1stk
1klype(r)

Hjemmelaget sennep

2stk
7.5cl
Sennepspulver(Colman's)
1klype(r)
1klype(r)
Svart pepper(nykvernet)

Rødkålsalat

0.5stk
1boks(er)
Ananas(hermetisk)

SLIK GJØR DU

  1. Pakk skinken i aluminiumsfolie og stikk et steketermometer midt i kjøttet.

    Bak skinken i ovnen ved 150º i ca. 1 time pr. kg stek, til kjernetemperaturen er ca. 77º.

    Skjær evt. svoren av den ferdigstekte skinken. Rør sammen sennep, sirup eller honning og egg og smør på oversiden av skinken. Dryss over malt, tørket brød.

    Stek skinken i ovnen ved 225º i ca. 15 minutter til skorpen er gyllen og sprø. La skinken hvile litt før den skjæres i skiver.

    Lag sennepen. Bland ingrediensene unntatt salt og pepper i en kjele.

    Varm forsiktig på svak varme under stadig omrøring. Sett kjelen kaldt. Rør om til den er avkjølt.

    Smak sennepen til med salt og pepper og sett den kjølig.

    Finsnitt rødkålen og bland med biter av ananas og grovhakkede valnøtter. Hell på saften fra ananasboksen som dressing.

    Server skinken med rødkålsalaten og hjemmelaget sennep.

Saftig og smakfullt, perfekt for julelunjsen. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.4 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN