Kalvetungefrikasse Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t 30min

Kalvetungefrikasse

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t 30min

Kalvetungefrikasse

Tradisjonsrik og smaksrik norsk rett.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Dersom du ikke har smakt tunge før, er dette en fin start. Det tar litt tid å koke den, men det kan gjerne gjøres dagen før. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til sausen

1l
Kraft(god kraft, gjerne fra tungekokingen)
3stk
Gulrot(i biter)
0.5stk
Purreløk(i biter)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
2stk
Løk (kepaløk)(i ringer/biter)

SLIK GJØR DU

  1. Vask tunga, og legg den i en kjele med vann og grønnsaker. Kok opp og skum av. Ha i salt, pepper og laurbærblad, og la det hele koke i 2 1/2 – 3 timer. Ta av skinnet. 

  2. Lag jevning av mel og smør. Spe med kraft, og ha i fløten. Ha i grønnsakene, og kok til de er møre. Smak til med salt og pepper.

  3. Skjær tunga i passe store biter, og legg oppi sausen. Varm opp, og server. Pynt gjerne med friske spirer eller urter. 

Tradisjonsrik og smaksrik norsk rett.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN