Kamskjell med sitron-og pepperrotmelk
Kamskjell med sitron-og pepperrotmelk
LUKSUS: Kamskjell med krydderolje i delikat saus.
Foto: Paul Paiewonsky/Kulinarisk AkademiDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Krydre kamskjellene med litt salt og pepper. Ha olje i en panne. Stek kamskjellene på høy varme, med den største snittflaten ned, til de har fått fin brunfarge, ca to minutter. Senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør. Snu kamskjellene. Øs smøret over i ca ett minutt. Ta kamskjellene ut av pannen og hell over smøret. De skal ikke være gjennomstekt, men medium minus.
Kutt dillen grovt og ha den i en blender eller kjøkkenmaskin med olje. Kjør det sammen til du har en grønn olje. Ha oljen over i en kjele med en slikkepott og tilsett en liten klype salt. La oljen småkoke i seks-åtte minutter. Sil oljen gjennom en finmasket sil eller et kaffefilter. Den er nå klar til bruk, eller kan fryses.
Varm opp melk og pepperrot i en kjele til ca 80 grader. La dette trekke i fem minutter. Tilsett sitronskall og la det trekke i fem minutter til. Smak til med salt. Ha i dillolje rett før servering.
Tips: Hell dilloljen på tallerkenen først. Den vil flyte opp når den hvite sausen helles over.
LUKSUS: Kamskjell med krydderolje i delikat saus.
Foto: Paul Paiewonsky/Kulinarisk Akademi