Karla Siverts' aspargessalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Karla Siverts' aspargessalat

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Karla Siverts' aspargessalat

Deilig vårlig salat.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Asparges er uimotståelig alene, og i salat. Denne salaten med asparges og kyllingskinn i følge med dressing av gresk yoghurt, sjalottløk og sitron, smaker friskt og godt. Her kan du gjerne blande inn flere ingredienser. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dressing

4ss
Yoghurt(mild, gresk)
1stk
1dl
Olivenolje(god, gjerne kaldpresset)
Sitronsaft(smak til)
1boks(er)
200g
Kylling(skinnet av)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt halvparten av aspargesen i skiver opp til den grønneste delen. Kok så aspargesskivene i rundt 1/2 minutt og ha dem rett i isvann.

  2. Resten av aspargesen skjærer du i lange bånd med en aspargesskreller eller potetskreller.

  3. Kyllingskinnet steker du i ovnen under press, med ett brett under og ett over, på 150 grader i ca. 40 minutter til de er helt. Strø et tynt lag med salt på.

  4. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med sitron, salt og pepper. 

  5. Bland deretter dressingen sammen med aspargesen og strø kyllingskinn og karse på toppen.

Deilig vårlig salat.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN