nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Karla Siverts' aspargessalat
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Karla Siverts' aspargessalat
Deilig vårlig salat.
Foto: Mette MøllerAsparges er uimotståelig alene, og i salat. Denne salaten med asparges og kyllingskinn i følge med dressing av gresk yoghurt, sjalottløk og sitron, smaker friskt og godt. Her kan du gjerne blande inn flere ingredienser.
DETTE TRENGER DU
PERSONERDressing
4ss
Yoghurt(mild, gresk)
1stk
Sjalottløk(stor)
1dl
Olivenolje(god, gjerne kaldpresset)
Sitronsaft(smak til)
SLIK GJØR DU
Kutt halvparten av aspargesen i skiver opp til den grønneste delen. Kok så aspargesskivene i rundt 1/2 minutt og ha dem rett i isvann.
Resten av aspargesen skjærer du i lange bånd med en aspargesskreller eller potetskreller.
Kyllingskinnet steker du i ovnen under press, med ett brett under og ett over, på 150 grader i ca. 40 minutter til de er helt. Strø et tynt lag med salt på.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med sitron, salt og pepper.
Bland deretter dressingen sammen med aspargesen og strø kyllingskinn og karse på toppen.
Deilig vårlig salat.
Foto: Mette Møller