Karlas Chili Con Carne
Karlas Chili Con Carne
CHILI CON CARNE: Denne klassiske gryteretten med masse spennende krydder er et godt alternativ til fredagstacoen.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Stek kjøttet i olje til det blir brunt, gjerne litt og litt, så det blir stekt og ikke kokt.
Stek så løk, hvitløk og chili til løken blir blank og myk.
Ha på krydderne. Stek i 1 minutt, og ha så på tomatpuré og stek i 2-3 minutter. Bland alt dette med kjøttet i ei gryte.
Ha litt vann i panna, kok ut og ha dette i gryta med kjøttet og løken. Legg i tomatene og pequillio og litt mer vann, så det er godt med væske i gryta. Kok opp.
La gryta stå og putre så lenge du har tid! Men i alle fall til kjøttet har blitt mørt og deilig (minst 1-2 timer) La bønnene koke med den siste timen. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer chili hvis du vil ha gryteretten enda sterkere.
Server med enten dampet mais, salsa, avokadosalat, rømme, nachos eller ris - det er opp til deg!
CHILI CON CARNE: Denne klassiske gryteretten med masse spennende krydder er et godt alternativ til fredagstacoen.
Foto: Mette Møller