nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t
Kjøttdeig– og grønnsakgryte
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t
Kjøttdeig– og grønnsakgryte
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (66 stemmer)
Fyldig og smaksrik gryte – akkurat slik en perfekt gryte skal være.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
2fedd
2ss
0.5kg
3ss
2stk
Grønnsaksbuljong(terninger)
3dl
2dl
2stk
2stk
1stk
8stk
Løk(små)
1boks(er)
Hvite bønner(hermetiske)
3ss
Bladpersille(finhakket)
SLIK GJØR DU
Skrell og finhakk løk og hvitløk.
Smelt smør i en kjele og stek til løken blir blank og myk.
Tilsett kjøttdeigen og stek til den blir smuldrete. Rør med en gaffel.
Rør i tomatpuré, buljong, vann, vin og laurbærblad. La småkoke i ca. 15 minutter.
Skrell gulrøtter og selleri, del i små biter. Skrell og del småløk i to hvis de er store.
Bland det i gryten og la koke ytterligere i 15 minutter. Smak til med salt og pepper. (Nå kan gryten fryses inn hvis du ønsker det).
Skyll bønnene i rennende kaldt vann i et dørslag. Rør dem i gryten sammen med persille.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (66 stemmer)