nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Klar fiskesuppe med ris
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Klar fiskesuppe med ris
Suppen er krydret med ingefær – et pikant fiskekrydder.
DETTE TRENGER DU
PERSONER500g
Skrei(uten skinn og ben)
0.5stk
1stk
0.25stk
0.5dl
2ss
Rapsolje(eller soyaolje)
1l
Vann(kokende)
1stk
Fiskebuljong(terning)
2dl
Grønne erter(fryste)
2ts
Ingefær(revet)
4ss
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Skjær fisken i store terninger og drypp sitronsaft over.
Rens og skjær gulroten i tynne skiver, finstrimle kålen.
Fres risen i olje til den er blank, tilsett gulrot og kål og la det frese med i ca. 5 minutter. Det skal ikke bli brunt.
Hell på vann med buljongterning og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter.
Legg fisk og erter i suppen, tilsett ingefær, soyasaus og pepper og la suppen småkoke videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter. Smak om den trenger mer salt. Server suppen rykende varm drysset med dill og med brød til.