Kyllingpai Provençale
Kyllingpai Provençale Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Kyllingpai Provençale

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Kyllingpai Provençale

Herlig kyllingpai med franske urter. Server med frisk salat. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kyllingens milde smak gjør seg godt sammen med de franske urtekrydderne. Du kan enten bruke ferdig paideig, eller benytte deg av grunnoppskriften du finner her.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1dl
Timian(og andre urter, hakket)
2stk
1klype(r)
1klype(r)
4stk
2dl
2ts
Oregano(tørket)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Kjevle deigen ut til en rund leiv slik at det er lettere å brette kantene som dannes. Kle en rund ildfast paiform.

  2. Del kylling i mindre biter og legg i en bolle.

  3. Rens hvitløken og riv den over kyllingen. Tilsett urteblandingen og rør om.

  4. Skjær aubergine og tomater i ca. 1 cm tykke skiver. Legg grønnsakene i en form og strø på salt og pepper. Drypp over olje og stek i ovnen i 15–20 minutter. La det avkjøles og renne av på et stykke kjøkkenpapir. (Å steke grønnsakene i ovnen gjør at grønnsakene ikke slipper så mye væske når de skal legges i paien).

  5. Legg kyllingkjøttet i en paiform som er kledd med pai­­deigen. Rør sammen egg, ost, crème fraîche og oregano og hell blandingen over kyllingen.

  6. Legg auberginer og tomat på toppen

  7. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl den litt før den serveres.

Herlig kyllingpai med franske urter. Server med frisk salat. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN