Kyllingpai Provençale
Kyllingpai Provençale
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Kjevle deigen ut til en rund leiv slik at det er lettere å brette kantene som dannes. Kle en rund ildfast paiform.
Del kylling i mindre biter og legg i en bolle.
Rens hvitløken og riv den over kyllingen. Tilsett urteblandingen og rør om.
Skjær aubergine og tomater i ca. 1 cm tykke skiver. Legg grønnsakene i en form og strø på salt og pepper. Drypp over olje og stek i ovnen i 15–20 minutter. La det avkjøles og renne av på et stykke kjøkkenpapir. (Å steke grønnsakene i ovnen gjør at grønnsakene ikke slipper så mye væske når de skal legges i paien).
Legg kyllingkjøttet i en paiform som er kledd med paideigen. Rør sammen egg, ost, crème fraîche og oregano og hell blandingen over kyllingen.
Legg auberginer og tomat på toppen
Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl den litt før den serveres.